Fundația Rafael

Fundația Rafael

Finanțarea programelor de dezvoltare cognitivă și de integare socială destinate copiilor și adulților cu dizabilități

Status: Finantat

Finanțarea programelor de dezvoltare cognitivă și de integrare socială destinate copiilor și adulților cu dizabilități.

[ Show more ]

12,145 RON

Sumă:

42

Galantomi:

164

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

          Deseori, dizabilitatea se instalează și se asociază cu dificultăți de dezvoltare cognitive, fie că e vorba despre o deficiență mintală, fie că sunt deficiențe senzoriale, de relaționare ori locomotorii care afectează în moduri diverse asimilarea de cunoștințe și funcționarea intelectuală, dacă nu se intervine eficient de timpuriu.

            Fundația Rafael a dezvoltat, în decurs de peste un deceniu, programe specializate care ajută atât la stimularea senzorială, la formarea de imagini perceptive și de reprezentări, cât și la apariția noțiunilor și la dezvoltarea raționamentului, la educarea atenției, la exersarea memoriei, la asimilarea de cunoștințe și la punerea lor în practică. Creșterea autonomiei personale, atât prin formarea de deprinderi minimale de igienă, cât și modelarea unei conduite care să ajute la integrarea în grupuri mai familiare, ori mai puțin cunoscute la început, cum ar fi cele preșcolare, școlare sau chiar profesionale mai târziu, este o preocupare constantă a specialiștilor fundației. De asemenea, stimularea unei comunicări eficiente, creșterea capacității de a exprima emoții, nevoi, năzuințe, de a veni cu idei și de a accepta puncte de vedere diferite sunt urmărite cu atenție în cadrul programelor oferite.

            Bineînțeles, toate aceste programe de care beneficiază copiii și adulții cu dizabilități sunt costisitoare și extreme de necesare. Pentru a asigura accesul gratuit la ele, e nevoie să adunăm fonduri. De aceea, apelăm la sprijinul constant al comunității, care de fiecare dată răspunde pozitiv prin oamenii ei cei mai buni. Și tu ești un astfel de om. Fii eroul lor!